Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  Proslava 950. obljetnice benediktinskog samostana sv. Nikole u Trogiru III.
18.12.2014.  

Vrhovna poglavarica dominikanki i članica Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, s. Katarina Maglica, pročitala je pismo predsjednika Konferencije, fra Jure Šarčevića, koji je čestitao koludricama Jubilej i zahvalio Bogu na iskazivanoj im blizini kroz povijest, tako da su one mogle svima biti vidljivi znak Božje blizine i Božjeg kraljevstva. Zahvalio je i koludricama za njihove molitve i žrtve koje svakodnevno prinose Bogu za redovnike i redovnice, za Crkvu, Domovinu i cijeli svijet.
Našem slavlju pridružilo se više koludrica iz Zadra, predvođenih opaticom M. Anastazijom Čizmin, koja nam je uputila svoje i svoje zajednice čestitke.
Gradonačelnik Trogira, gosp. Ante Stipčić, čestitao je koludricama Jubilej i u ime grada Trogira darovao im kalež, kojim je želio izraziti duhovnu povezanost građana sa svojim koludricama.
Izaslanik Ministrice kulture, pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu, dr. sc. Radoslav Bužančić, sa oduševljenjem je čestitao koludricama Jubilej i iznio svoje spoznaje o veličini i značenju Samostana kao i udivljenje nad njegovom opstojnosti kroz tako dugo povjesno razdoblje.
Opatica M. Ivana Šeravić u svoje i u svoje zajednice ime iskazala je dobrom Bogu neizmjernu zahvalnost za pomoć i zaštitu Samostana kroz sva ova stoljeća i za predivni dar ovog Jubileja. Svaki Jubilej poticaj je snažnijeg prebiranja povijesti, što sa sobom donosi nove spoznaje Božje ljubavi i milosrđa, koje urađaju poniznom zahvalnošću. Zahvalila je i svima koji su bilo na koji način pridonijeli ostvarenju slavlja.
Osim onih koji su bili u crkvi, mnoštvo svijeta bilo je na ulici i na obali. I oni su mogli pratiti sve što se u crkvi odvija, jer su na četiri mjesta bili postavljeni veliki ekrani i ozvučenja. Don Marijo Čagalj i njegov vjerni župljanin Tiho prekrasno su okitili unutrašnjost crkve i klaustra kao i dvoja crkvena i jedna dvorišna velika vrata, a papinske i hrvatske zastave vijorile su se na svim vidljivim mjestima, pa čak i na sjevernoj i južnoj strani vrha zvonika. Gospodin je dao i pogodno vrijeme u inače vrlo kišnim danima.
Nakon udijeljenog blagoslova veliki broj uzvanika bio je ugošćen u samostanskom klaustru, gdje su se trogirski ugostitelji (preko dvadeset restorana) iskazali svojim doniranim, pripremljenim i posluživanim specijalitetima. Ostali sudionici slavlja bili su počašćeni u „staroj ribarnici“ naslonjenoj uz južni zid naše crkve, tako da je to uistinu bilo narodno veselje.
Ovdje bismo se opet i opet mogli upitati: „Tko će izreći djela moći Gospodnje, tko li mu iskazati sve pohvale?“ (Ps 106,2). Nema drugoga odgovora na to pitanje, pogotovo imajući u vidu malobrojnost naše zajednice, nego: »Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi« (Ps 37,5). I ovdje se vidno očitovalo da „Vjernost Gospodnja ostaje dovijeka.“ (Ps 17,2). Neka se u svemu slavi Bog!

Benediktinke - TrogirSlike/t0301.jpg
Povećaj  
Slike/t0302.jpg
Povećaj  
Slike/t0303.jpg
Povećaj  
Slike/t0304.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu