Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  Zadar - 950. obljetnica spomena Samostana sv. Marije u darovnici hrvatskoga kralja Petra Krešimira IV.
18.9.2016.  


Ove godine obilježavamo 950. obljetnicu darovnice hrvatskoga kralja Petra Krešimira IV. kojom je on u Šibeniku, na sam Božić 1066. godine, svojoj sestri Čiki, obnoviteljici Samostana sv. Marije u Zadru, darovao posjede u Zadru i njegovoj okolici, te Samostan sv. Marije uzeo pod svoju zaštitu osiguravši mu „kraljevsku slobodu“.
Obnovljen na ovim materijalnim temeljima, ali nadasve vođen duhovnim vrijednostima koje crpi iz Evanđelja i Pravila svetog Benedikta, Samostan svete Marije živi do danas. Naime, iako se smatra da su samostan osnovali benediktinci iz Sv. Krševana već prije 906. godine, a u natpisu uklesanom u kamen spominje se opatica Lampridija 920. godine, te potom u samostanskom rukopisu Descrizione opatica Agape 1050., od 1066. godine Samostan sv. Marije kontinuirano živi do danas. Mi, nasljednice opatice Čike, želimo taj događaj na prikladan način obilježiti.
Trodnevno obilježavanje obljetnice održat će se 27., 28. i 29. listopada 2016. godine: 27. listopada u sjeni Kolomanova zvonika u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima održat će se znanstveni kolokvij, 28. listopada, na godišnjicu posvete crkve, svečana liturgija u 19 sati te 29. listopada u 19 sati koncert srednjovjekovnih liturgijskih napjeva. Glavni organizator je Samostan benediktinki sv. Marije, a suorganizatori su Zadarska nadbiskupija i Sveučilište u Zadru.
 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu