Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  Tisućljeće rapskog benediktinstva
23.2.2016.  

Na otoku Rabu benediktinski je red prisutan najmanje tisuću godina. Benediktinska opatija svetoga Petra (osnovana 1059. godine) u Supetarskoj Dragi i svetoga Stjepana u Barbatu, te najveći samostan svetoga Ivana Evanđelista kao i samostan svetoga Andrije u gradu Rabu nastali su (ako ne i ranije) još u 11. i 12. stoljeću.

Benediktinske opatije u Supetarskoj Dragi i Barbatu u 15. stoljeću pretvaraju se u komendu i prestaju postojati. Benediktinska se samostanska zajednica Svetoga Ivana ujedinjuje sa zajednicom Svetoga Andrije pa je samostanski kompleks svetoga Ivana Evanđelista u 13. stoljeću prepušten franjevačkom redu konventualaca. Stoga je samostan svetoga Andrije u gradu Rabu danas jedini baštinik rapskoga benediktinstva i jedina benediktinska zajednica na otoku Rabu koja i danas postoji.
Tisućljetna je prisutnost i djelovanje benediktinskoga reda na otoku Rabu danas gotovo zanemarena činjenica, a u lokalnoj sredini i svakodnevnom životu često i nepravedno zapostavljena.

Stoga je cilj i svrha projekta Tisućljeće rapskoga benediktinstva žiteljima otoka Raba približiti benediktinsko nasljeđe koje je već tisuću godina dio kulturno-povijesnoga nasljeđa svakoga otočanina.
Želja nam je upoznati lokalnu zajednicu sa životom i radom samostana svetoga Andrije te kroz različite aktivnosti povezati djelovanje samostanske zajednice časnih sestara benediktinki i otočne zajednice, na način koji se ne kosi s vrijednostima i načelima monaškoga benediktinskoga života.

U sklopu trogodišnjeg projekta (2016.-2018.) organizirat ćemo:
- radionice koje će uz stručnu pomoć voditi sestre benediktinke samostana sv. Andrije. Radionice su namijenjene svim žiteljima otoka Raba koji se žele upoznati s našim znanjima iz područja kulinarskoga umijeća, uzgoja ljekovitih i zahtjevnijih biljaka, kućnih radinosti te likovnih umjetnosti,
- prezentaciju naših tradicionalnih rapskih slastica koje su se od davnina pripremale u našem samostanu,
- predavanja stručnjaka s područja povijesti, povijesti umjetnosti, povijesti književnosti te arheologije koji su poznavatelji baštine rapskoga benediktinstva te opatice samostana za ciljane grupe slušatelja,
- obljetnicu 340 godina rukopisa Gospina plača koji je nastao i čuva se u samostanu svetoga Andrije,
- dan otvorenih vrata tijekom kojega će posjetitelji uz organizirano vođenje stručnjaka moći upoznati pojedine dijelove samostanskoga kompleksa,
- arheološko istraživanje neinvazivnim geofizikalnim metodama odnosno primjenom georadara, a sa svrhom ubikacije biskupske palače na području samostanskoga vrta.

U posljednjoj godini projekta 2018. o tisućljeću rapskoga benediktinstva objavit će se znanstvena monografija čime ćemo ujedno obilježiti tisuću godina od pisana spomena rapskoga biskupa benediktinca Madija.

Rapske koludriceSlike/rab.jpg
Povećaj  
Slike/rab 3.jpg
Povećaj  
Slike/rab 2.jpg
Povećaj  
Slike/rab 4.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu