Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  29. 10. 2016 - Oblacija u Rabu
3.11.2016.  


Svetkovina Svih Svetih, treći dan nakon obreda oblacije. Prije malo duže od godine dana nismo ni znali za riječ oblat i njegovo značenje, a prije desetak godina ni za samostan sv. Andrije u Rabu, kad smo drugi puta ljetovali na Otoku. Uputili smo se jedno jutro sa našim sinovima Josipom i Darinom potražiti crkvu u gradu gdje ćemo ići na sv. Misu. Gospodin nas je doveo do samostana benediktinki. Ušli smo unutra i upravo su sestre molile tj. pjevale Jutarnju molitvu časoslova. Po milosti Božjoj to je bilo upravo ono što smo tražili i toga smo trena shvatili da je to ono što želimo i trebamo, poput Zakeja smo se popeli da bi vidjeli i čuli očima srca našeg Gospodina u samostanu sv. Andrije među sad našim sestrama, koji nam se na tako čudesan način očitovao da želi boraviti s nama upravo kroz svoju riječ, liturgijsku molitvu, te božansko čitanje kao životno čitanje i slušanje riječi Božje.

Kako bi mogli i pomisliti da bi mogli postati dio ove predivne monaške zajednice, upoznati sestre benediktinke, našu časnu majku Mariju Marinu, opaticu koja nas je s toliko ljubavi i velikodušnosti prihvatila i pozvala u njihovo zajedništvo i sa svim ostalim sestrama? Teško je izreći sve emocije koje osjećamo prema njima, prema svakoj ponaosob. Uistinu živi Gospodin Isus odjekuje preko svake sestrice. Njihova dobrota je neizmjerna. Boraviti s njima u zajedničkoj molitvi, radu i druženju najljepši i najdragocjeniji su trenuci u našemu životu.

Evo nas danas, oblati smo postali milošću Božjom. Toliko mnogo smo naučili od naših dragih sestara tako da životno slušanje Božje riječi želimo ostvarivati predanim radom u svim poslovima kojima se bavimo „Da se u svemu slavi Bog“. Neizmjerno zahvaljujemo Gospodinu na toj milosti, a osobito u ovoj Godini milosrđa kad smo i zvanično pristupili činom oblacije u monašku zajednicu. Predivno je i samo značenje riječi „oblat“ da smo prineseni, trajno obećani Bogu. Svečanost je bila predivna da ju je teško opisati riječima, a naše sestre su predivno uredile crkvu a poslije priredile svečani ručak. Otac Jozo Milanović je predvodio svečanu misu, a slavlje su uveličali i bivši župnik vlč. Anton Depikolozvane i sadašnji kapelan sestara vlč. Petar Kordić.

Obredu oblacije je prethodila duhovna obnova koju je vodio otac Jozo, bile su prisutne i naše sestre oblate koje su također uzveličale i pridonijele ovom veličanstvenom slavlju. Obnova je bila veoma poticajna, tako da i mi budemo poticaj i svjedočanstvo drugima, da umremo grijehu kako bi kao novi živjeli, da budno pazimo kako se u kušnjama ne bi opredijelili za grijeh nego za Boga. Svake godine imamo priliku slušati prispodobu o milosrdnom Ocu koju nam je otac Jozo ovoga puta tumačio na tako poznat način a s druge strane opet nov i nepoznat. Duhovnu obnovu bi završili riječima da sve u životu moramo završiti Uskrsnim slavljem.

Još bi se kratko vratili na sam obred oblacije koji nam je uz sakrament ženidbe najljepši i najsavršeniji dan u našem životu. Tokom obreda prolazile su nam misli dali je to moguće da se to nama događa, dali je to stvarnost, čime smo mi to zaslužili, našim zaslugama sigurno ne, a opet prinositi se u ovoj sv. Misi Bogu teško je ostati tako radostan a da suze ne poteku. Obukao nas je otac u najljepšu haljinu – Isusovu haljinu. Pred nama je sada još veća odgovornost kako, potaknuti monaškim zavjetom stalnosti u ovoj zajednici, slavimo Boga, a najprije u našoj obitelji, te dajemo vlastiti doprinos u svojoj kršćanskoj zajednici. Neizmjerno smo radosni što smo duhovno povezani sa ovom monaškom zajednicom, te da ćemo se međusobnim pomaganjem očitovati i produbljivati zajedništvo u Kristu i njegovoj Crkvi.

Završili bi mislima sv. Benedikta: Sveti Benedikt je uvjeren kako se u svakodnevnom životu u srcu zajednice može naći Bog, konačni cilj našeg traženja. Upravo u zajednici, kroz ustrajnost do kraja, ostvaruje se u svakom monahu uskrsno otajstvo Krista.

b. Dejan Marija i s. Marijana Ruta Gibanjek, oblatiSlike/foto 1.png
Povećaj  
Slike/foto 2.png
Povećaj  
Slike/foto 3.png
Povećaj  
Slike/foto 4.png
Povećaj  
Slike/foto 5.png
Povećaj  
Slike/foto 6.png
Povećaj  
Slike/foto 7.png
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu