Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  MONAŠKO POSVEĆENJE KOLUDRICE S. MARIJE KLARE - RAB 1
30.9.2017.  

U SAMOSTANU MOŽETE OSTATI I OPSTATI SAMO AKO VAM JE NA PRVOM MJESTU ISUS KRIST

Na blagdan svetih Mihaela, Gabrijela i Rafaela, arkanđela, 29. rujna u samostanskoj crkvi Sv. Andrije Apostola, koja je za ovu prigodu bila obučena u iznimno bogato, nježno cvjetno ruho, proslavljena je euharistija s obredom svečanog redovničkog zavjetovanja i monaško posvećenje po sveopćoj molitvi Crkve i rukama biskupa Ivice Petanjka. Ovaj veliki događaj u životu koludrice s. Marije Klare Jasminke Suvalj OSB, kao i za vjerski život Rabljana, okupio je mnoštvo vjernika s čitavog otoka. U samostanu sada po pravilima sv. Benedikta živi jedanaest časnih sestara. Zadnje monaško posvećenje u crkvi Sv. Andrije proslavljeno je pred četiri godine, a prema kazivanju Časne Majke Marine Škunca, OSB slijedeće se priprema za početak 2019. godine.

Na svetoj misi su uz biskupa Ivicu Petanjka koncelebrirali svećenici s Raba, župnik mons. Mladen Mrakovčić, vlč. Petar Kordić, vlč. Frane Brozić, vlč. Marin Hrenrih, vlč. Krunoslav Boras, fra Tomislav Ćurić, fra Ivan Gavran, zatim gosti vlč. Saša Ilijić, biskupov tajnik i vlč. Anton Depikolozvane, biskupski ekonom. Tu su bili i gosti don Mario Čagalj iz Splita, benediktinski oblat, zatim ceremonijal o. Damjan Kružičević, benediktinac iz Ćokovca, te fra Đuro Vuradin iz Pule, iz franjevačkog samostana u kojem je s. Marija Klara bila vrlo angažirana.
Prije početka svete mise ceremonijal o. Damjan Kružičević, upoznao je prisutne s tijekom obreda i pozvao da srcem, dušom, molitvom i zahvalnošću Bogu budu u ovim posebnim trenucima uz našu sestru.


Biskup je u svom uvodnom govoru rekao: „Onaj tko u Bogu prepozna svoj put i osjeti u svome srcu da ga Bog zove i poziva, odlučuje se na radikalno opredjeljenje za Isusa Krista, što znači svoje krštenje dosljedno živjeti. Svi smo pozvani da živimo svoje krštenje po kojemu smo postali zauvijek svojina Božja. Preporučujem našu sestru u molitve, a u isto vrijeme da i mi damo Bogu obećanje da ćemo napraviti jedan korak naprijed u svome životu, da budemo dostojni svoga kršćanskoga poziva i opredjeljenja.“
Dostojanstveno i vrlo emotivno slavlje uvećala je nazočnost obitelji naše posvećenice. Tu su bile njene dvije kćeri Slađana i Branka, sestra Palma i brat Slavko. Slađana je pročitala prvo liturgijsko čitanje, psalam su anđeoskim glasom ispjevale sestre benediktinke, drugo je čitanje imala oblata s. Marijana Ruta Gibanjek iz Čazme, a evanđelje je pjevajući navijestio vlč. Anton Depikolozvane. Liturgijskim pjevanjem slavlje je obogatio župni zbor.

Slike/13.jpg
Povećaj  
Slike/16.jpg
Povećaj  
Slike/17.jpg
Povećaj  
Slike/18.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu