Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  MONAŠKO POSVEĆENJE KOLUDRICE S. MARIJE KLARE - Rab 2
30.9.2017.  

U imenu je poslanje, program…

Tumačeći bogatstvo evanđelja, biskup Petanjak je pojasnio ulogu anđela u našim životima, protumačivši kako su anđeli prema Božjoj odluci i naumu naši zaštitnici koji nam dolaze objaviti volju Božju. Naglasio je da direktan odnos s Bogom imamo jedino u osobi njegova Sina Isusa Krista. Ako nema Isusa Krista nema nikakve veze između Neba i zemlje.
U nastavku je biskup govorio o važnosti imena. „U svakomu imenu anđela sadržan je program njegova života, služba koju mu je Bog dodijelio. Mihael - tko je kao Bog, Gabriel - Božja snaga, Rafael - Bog liječi. Nekad su ljudi dobro pazili kakvo će ime dati djetetu, jer je u imenu poslanje, program“… Rekao je da čovjek ne može otajstveno ime Božje znati, jer ne pozna do kraja narav Stvoritelja. Zato je svaki naš govor o Bogu mucanje,…“
Spomenuo je i da redovnici ulazeći u samostan dobivaju novo ime kao znak novog početka, ponovnog rođenja i opredjeljenja da će pripadati samo Isusu Kristu.
U Svetom Pismu je zapisan život svakoga od nas
U nastavku je biskup Petanjak pojasnio da u trenutku kada čovjek pronađe i spozna Boga, zapravo shvati da je njega Bog koji nas oduvijek poznaje, već prije pronašao. Da se Bog ne želi otkriti, čovjek ga nikada ne bi spoznao.
Za otkrivanje vlastitog identiteta potrebna nam je druga osoba koja poznaje dubinu našeg bića a to je Isus Krist. Potrebno nam je i Sveto Pismo. U Svetom Pismu je zapisan život svakoga od nas. Ono otkriva ono što je već u meni, moje poslanje, moj identitet, ono što trebam živjeti i po čemu se trebam ostvariti.


Bog nam toliko puta otkriva poziv unutar poziva

Pri kraju homilije obratio se posvećenici: „Draga sestro Klara, vjerujem da vam je Riječ Božja i život s ovim sestrama pomogao da bolje spoznate sebe, da otkrijete svoje poslanje i smisao svog života, da pronađete svoje ime, svoj identitet, da shvatite što je najvažnija stvar u životu. Da u samostanu možete samo ostati i opstati ako vam je na prvom mjestu Isus Krist. Isto tako nikada nitko od nas ne može stati i reći gotovo je. Bog nam toliko puta otkriva poziv unutar poziva, ono nešto po čemu se razlikujemo, po čemu možemo biti jedinstveni u svijetu. Neka ovo monaško posvećenje bude kao novo krštenje, novi početak, novi čovjek, nova osoba. A iz novoga se očekuje da bude bolje. Sestri Klari želimo dobar nastavak i dobar početak!“


Posvećenje i predaja znakova zavjetovanja

Nakon biskupove homilije obred posvećenja započeo je predstavljanjem posvećenice biskupu sa strane Opatice samostana Časne Majke Marine Škunca OSB, nakon čega je posvećenica klečeći pred Opaticom izrazila svoju molitvu s nakanom za monaškim posvećenjem. Biskup ju je pozvao da svoju nakanu potvrdi Poveljom koju je sestra nakon toga pročitala pred Opaticom, a zatim su je na oltaru obje potpisale.
Obred je nastavljen po običaju zajednice da posvećenica raširenih ruku prema oltaru zapjeva Gospodinu „Primi me…“. Slijedilo je prostiranje posvećenice pred oltarom uz ujedinjenu molitvu litanija svim svecima koju je predvodio vlč. Saša Ilijić, potom biskupova posvetna molitva i predaja znakova zavjetovanja. Prsten kao znak neraskidivih zaruka s vječnim Kraljem i zaručnikom Isusom Kristom, kukula kao znak obnove i oblačenja u novog čovjeka te časoslov da u ime Crkve iz njega moli za dobro cijeloga svijeta.


Čestitke uz poplavu emocija

Na kraju obreda je Časna Majka Marina, vidljivo ganuta, potvrdila punopravno članstvo s. Marije Klare u benediktinskoj zajednici sv. Andrije Apostola u Rabu, s kojima će ona od sada dijeliti sva duhovna i materijalna dobra. Slijedio je emotivni trenutak sestrinskih cjelova prihvaćanja u zajednicu.
Biskup je na kraju uputio čestitke najbližoj rodbini i prijateljima kao i sestrama benediktinkama koje su sada bogatije za jednu članicu, a s. Mariji Klari je rekao: Draga sestro, ne gledaj ni lijevo ni desno, ne okreći se, idi naprijed… Božji blagoslov neka te prati u sve dane života…
Slijedilo je čestitanje, a poplava emocija je uslijedila u trenutku kad su joj prišle čestitati kćeri. Pridružili su se i svi ostali sudionici slavlja, a za uspomenu i poticaj na molitvu primili su sličice i za ovu prigodu izrađen vodič kroz euharistiju i obred.

Slike/23.jpg
Povećaj  
Slike/26.jpg
Povećaj  
Slike/26b.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu