Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  Rab - Dani otvorenih vrata 4
11.12.2017.  

Što nam govori kamen?
Da kamen doista govori kada o njemu povedu brigu, povijesničari, arheolozi i konzervatori, vukući poveznice od Raba do Akvileje, Akvileje do Venecije itd., zorno nam je predočio predsjednik hrvatskog vijeća za kulturna dobra, prof. Miljenko Domijan, jedan od najzaslužnijih za kontinuiranu obnovu i očuvanje rapske kulturne baštine.
Govoreći o morfološkim značajkama kompleksa samostana sv. Andrije Apostola u Rabu, koji svojim djelovanjem od 11. stoljeća otokom reflektira eho svega onoga značajnog što se unutar benediktinstva događalo u Europi, prof. Domijan nam je ponudio obilje zanimljivih podataka o nalazima koji su pomogli u što preciznijem vremenskom smještanju samostana duboko u njegovu gotovo tisućljetnu povijest.
"Ovako grupiran kompleks, zauzima u morfologiji poluotoka Raba, odnosno u njegovim oblikovnim karakteristikama, gotovo idealan smještaj. Naime, koristeći prirodni zglob uz more, samostan se postavlja i kao dio fortifikacije grada Raba. Štoviše, znamo da je mletačka uprava benediktincima davala novce ne bi li popravili sustave gradskih utvrda.
Sama samostanska crkva, unutar tipično organiziranog kompleksa sa klaustrom u sredini koji je do današnjih dana došao prilično reduciran, također je paradigmatski primjer trobrodne bazilike s tri apside iz perioda 11. st. Riječ je izvorno o samostanu rapskih plemkinja, za razliku od sv. Justine gdje su bile pučanke, pa je tijekom vremena na sebe nakupio toliko zlatnih darova da je postao gotovo riznica, odnosno baština unutar baštine samostana sv. Andrije", kazao je između ostalog prof. Domijan.
U danima koji su slijedili, petak i subotu 27. i 28. listopada, u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima, smjenjivale su se grupe predbilježenih posjetitelja, koji su doista u velikom broju poželjeli zaviriti kroz "otvorena vrata" benediktinskoga samostana sv. Andrije Apostola u gradu Rabu. Bilo je u tim grupama, primjerice, i gostiju iz Italije koji su, pročitavši opširni osvrt o rapskim benediktinkama i najavu ovog događanja u tršćanskom dnevnom listu "Il Piccolo", ciljano došli na Rab ne bi li iskoristili ovu jedinstvenu prigodu za obilazak samostana. No ono što je najvažnije, tko god je došao nije požalio, jer svi su oduševljeno komentirali izvrsno i nadahnuto vođenje opatice samostana časne majke Marije Marine Škunca, koja je u samo dva dana samostanom provela čak 12 grupa posjetitelja, na čemu joj od srca zahvaljujemo.


Napisao i snimio: Hrvoje HodakSlike/P4410269.jpg
Povećaj  
Slike/P4410286.jpg
Povećaj  
Slike/P4410340.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu