Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  s. Giacoma Giorgia Colombis
3.6.2019.  

Elizabeta Golubić, benediktinka, rođena je 28. prosinca 1735. u Cresu, u plemićkoj obitelji Colombis. Na krštenju dobiva ime Elizabeta.
Njezina obitelj potječe iz sjeverne Hrvatske. Preseljenjem na otok Cres koji je bio pod vlašću Venecije obitelj je morala promijeniti prezime u Colombis.

U zrelijoj dobi, točnije 1753., odlučuje postati benediktinkom te dobiva monaško ime Giacoma Giorgia.
Napredujući u kreposnom životu postaje opaticom samostana, a obnašala je i ostale odgovorne samostanske službe.
Godine 1764. nakon velikog požara koji je gotovo uništio samostan, s. Giacoma Giorgia doživjela je snažni duhovni preokret i sve se dublje suobličavala muci Kristovoj čineći velike pokore.

Dobivši i mnoge druge mistične darove, iz poslušnosti piše dnevnik u kojem nam je ostavila dragocjeno svjedočanstvo o svom životnom putu kojim ju je Bog vodio prema svetosti.

Kao opatica brižno se skrbila o zajednici; prema sebi vrlo zahtjevna, a prema sestrama blaga i strpljiva. Osobito je milosrđe iskazivala prema siromasima.

28. lipnja 1801. blaženo je preminula u samostanskoj ćeliji.
Već sljedećeg dana, 29. lipnja 1801., obavljen je pogreb kojemu je nazočio sav creski kler, građani i brojni siromasi. Pokopana je u kripti samostanske crkve u blizini oltara sv. Benedikta.

Dana 18. srpnja 1801. potaknuti glasom o njezinoj svetosti i čudesima koja su se zbila na njezinom grobu, crkvene su vlasti svega 20 dana nakon njezine smrti pokrenule postupak za njezinim proglašenjem blaženom i svetom, što je bio jedinstven slučaj u povijesti crkve.

18. listopada 1801., nakon samo tri mjeseca postupak je završen, a spisi Procesa predani u Osorsku biskupiju.
Godine 1826. zbog ukinuća Osorske biskupije kojoj je pripadao otok Cres te ostalih društvenih i političkih neprilika, obustavljen je Proces za njeno proglašenje blaženom.

Proces je ponovno pokrenut 2014.
Iako benediktinski red postoji u Hrvatskoj već više od tisuću godina, službenica Božja Giacoma Giorgia jedina je benediktinka za koju je pokrenut postupak za beatifikaciju.

Misli službenice Božje Giacome Giorgie

Kada u svome životu budemo tako s Bogom sjedinjeni te sve Njemu za ljubav činili, imat ćemo srce smireno i živjet ćemo utješeni, bilo u uspjesima, bilo u nevoljama.
Želim neprestano, danju i noću, biti sjedinjena sa svojim Bogom.
U svome ću srcu Boga slaviti na svakome mjestu i u svako vrijeme. Hvalit ću ga i blagoslivljati svojim ustima i svojim jezikom. Neka sve bude Njemu na slavu!
Neka Bog primi moju volju kao dar i žrtvu koju mu prikazujem. Želim da se u svemu očituje Njegova, a ne moja volja.
Isuse moj, izranjeni i raspeti, daj duši mojoj počinka u svome probodenom Srcu. U toj ćeliji želim provesti ostatak svoga života.
Bog ljubi one duše koje su blaga i ponizna srca te primaju i strpljivo podnose sve ono što im On šalje i traži od njih.

Molimo da djelo koje je započelo pred toliko godina, Gospodin dovrši te Giacomu Giorgiu Colombis ubroji u zbor blaženika svoje svete Crkve.Slike/samostan.jpg
Povećaj  
Slike/s Giacoma Giorgia Colombis.jpg
Povećaj  
Slike/cres.jpg
Povećaj  
Slike/crkva_samostan.jpg
Povećaj  
Slike/dikumentacija.jpg
Povećaj  
Slike/dnevnik.jpg
Povećaj  
Slike/kuca_obitelji_colombis.jpg
Povećaj  
Slike/molitve.jpg
Povećaj  
Slike/slika_1.jpg
Povećaj  
Slike/slika_2.jpg
Povećaj  
Slike/vrata.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu