Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 
  Nova oblata u Trogiru
14.12.2019.  

Pred kraj 2018. godine gđa. Zvjezdana Vlaić Grubač započela je novicijat priprave za oblaciju za zajednicu Benediktinskog samostana sv. Nikole u Trogiru, a 14. prosinca 2019. postala je oblata – s. Marija Zvjezdana Vlaić Grubač.
Euharistijsko slavlje i obred oblacije vodio je ćokovski monah o. Jozo Milanović, koji se i inače rado zauzima za vodstvo oblata te u nekim prigodama posebno dođe u Trogir kako bi oblatama održao duhovni nagovor, što njih osobito veseli. Svečanosti se pridružila obitelj s. Marije Zvjezdane – suprug Emil i sin Petar te njezina sestra i dvije nećakinje. Radost zajedništva s njom je podijelila naša mala samostanska zajednica kao i ostale sestre oblate. Obredu oblacije predhodila je homilija, u kojoj je o. Jozo izlagao o značenju oblata u Crkvi.
Davanjem obećanja oblata se poveziva sa određenom monaškom zajednicom i tako se ostvaruje međusobna suradnja zajednice i oblate, kako u duhovnom tako i u materijalnom vidu. Izraz oblat, oblata nastao je od latinske riječi oblatus, što znači prineseni. Tako se kod euharistijskog prinosa molitva nad prinesenim darovima naziva super oblata.To je liturgijski izraz koji se je ustalio za one kršćane koji žive u svijetu a povezani su sa monaškom zajednicom. U toj povezanosti prineseni svoje oblatsko prinošenje sjedinjuju s Kristovom žrtvom i blaguju na Njegovoj euharistijskoj gozbi živeći Kristovo pashalno otajstvo te ga ostvaruju obraćeničkim životom umiranja grijehu i življenja Kristu. Nadahnju se na monaškom zavjetu stalnosti u svojoj zajednici i slijede poticaj DA SE U SVEMU SLAVI BOG. Oblat, oblata slave Boga prvenstveno u svojoj obitelji, daju vlastiti kršćanski doprinos u svojoj župi, biskupiji, radnom mjestu i drugdje gdje se nalaze. U svom duhovnom životu liturgijsku molitvu stavljaju u središte moleći svakog dana barem jednu molitvu Časoslova, dajući prvenstvo Jutarnjoj ili Večernjoj molitvi. Oni njeguju i Božansko čitanje, lectio divina, što podrazumijeva čitanje za život, čitanje za promišljanje, životno čitanje Riječi Božje. Čitanje i slušanje Riječi Božje jača vjeru i ozdravlja. Očiti primjer Evanđelja dotičnoga dana je jedan od deset ozdravljenih gubavaca – Samarijanac, koji se bez odgađanja, odmah najprije vratio Isusu da mu zahvali za ozdravljenje, što je Isus sa udivljenjem pohvalio.
Nakon homilije uslijedio je obred oblacije. Pročitavši povelju obećanja, s. Marija Zvjezdana potpisala ju je na oltaru zajedno sa opaticom M. Ivanom Šeravić i ostavila ju je na oltaru. Potom je nova oblata prinijela i euharistijske darove kruha i vina te se euharistijsko slavlje nastavilo do svog vrhunca, tj. do Pričesti – do primanja Tijela Kristova. Milost je to koja nas jača u zajedništvu s Bogom i među sobom. Radost doživljenoga vidjela se na svima nazočnima, a nakon svete Mise uslijedio je zajednički agape.
Našoj novoj oblati s. Mariji Zvjezdani ostvarila se želja. Rođena je 30. siječnja 1964. godine u Drnišu. Diplomirala je 1987. u Splitu kao diplomirani inženjer građevinarstva a radi u Gradu Trogiru. Od samog doseljenja u Trogir dolazi u našu crkvu sv. Nikole, osjećajući sestrinsku povezanost sa nama i želju da ta povezanost bude još jača. To se upravo dogodilo ovom oblacijom.

DA SE U SVEMU SLAVI BOG!Slike/oblata-2.jpg
Povećaj  
Slike/oblata 1.jpg
Povećaj  
Slike/oblata 3.jpg
Povećaj  
Slike/oblata 4.jpg
Povećaj  
Slike/oblata 5.jpg
Povećaj  
Slike/oblata 6.jpg
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu