Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
 
  Jubilej sestara benediktinki u Hvaru 2
1.4.2014.  

Završno slavlje našeg Jubileja, započele smo 20. 03. zahvalnim euharistijskim klanjanjem.
21.03. na blagdan preminuća sv. Oca Benedikta euharistijskim slavljem koje je predvodio o. Damjan Kružičević OSB, a što su svojim pjevanjem pratile sestre s klapom Galešnik. Poslije sv. Mise održan je kraći glazbeno-scenski program. U samostanskom muzeju za tu prigodu postavljena je izložba starih samostanskih fotografija što je vjernicima omogućilo de se iz bližega upoznaju s nekim crticama i likovima vezanim za samostansku povijest.
Zadnji dan slavlja, što je ujedno bio i dan posvećenog života za redovnike i redovnice koje žive i djeluju s raznim karizmama na otoku Hvaru, 22. 03. obilježeno je Euharistijskim slavljem koje je predvodio o. Biskup uz koncelebraciju više svećenika. U svojoj homiliji biskup je čestitao sestrama ovaj značajni Jubilej zaželjevši da ih cijeli svijet prepozna ne samo po čipkanju nego u prvom redu po vijernosti Bogu, na kraju dodavši: “Bog vas blagoslovio, nastavite biti dobre te po svojoj vjeri učvršćujte vjeru ovoga dragog nam naroda koji s ljubavlju prati ovaj vaš sveti događaj.“
Dio dječijeg zbora „Božji anđeli“ izveo je recital „Dođi, ne oklijevaj !“za što ih je prpremila s. Zvijezdana Kovačević, te su otpjevali nekoliko duhovnih pjesama.
Hvala svima koji nas i dalje prate svojom molitvom i podrškom.Slike/1.JPG
Povećaj  
Slike/2.JPG
Povećaj  
Slike/3.JPG
Povećaj  
Slike/4.JPG
Povećaj  

 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu