Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 SAMOSTAN ŠIBENIK


Samostan Benediktinki Sv. Luce

U jezgri kamenih oblika smjestio se Benediktinski samostan sv. Luce. Njegova burna povijest, koju je dijelio s gradom i narodom, utkana je u svaki kamen, zdenac, svaki kameni kutak.
Dozvolu za osnivanje samostana dao je papa Urban VII. 1628., a osnovan je13. prosinca 1639. godine, izvršavanjem oporuke uglednog šibenskog trgovca Nikole Buronje. Osnovan za siromašne djevojke po želji utemeljitelja samostan je kroz svoju povijest vjerno odgovarao povjerenoj zadaći.

Stoljećima sestre su vjerne čuvarice bogate duhovne i kulturne baštine. U samostanskoj zbirci, koja u malom prostoru pruža bogati povijesni presjek života Zajednice, časno mjesto zauzima jedinstveni kip Bogorodice s Djetetom iz 13. stoljeća, izrađen od terakote. Osim ovog vrijednog izloška u zbirci se čuva i oslikano raspelo iz 14. stoljeća. Tu je i Kodeks pisan starohrvatskim jezikom iz 16. stoljeća, uvezan u kožu. Brojne su ikone i slike, brojno misno ruho, kaleži, pokaznice, relikvijari, kadionici, ostali crkveni inventar, nakit, satovi, vaze od alabastra, muranskog stakla i porculana.
U samostanskoj crkvi nalaze se vrijedne orguljice iz 1638. g., venecijansko-dalmatinski barok, jedini sačuvani primjerak takve vrste u Dalmaciji.

Uz korsku liturgijsku molitvu koja je prvi i glavni „posao“ monaške svakodnevnice sestre se bave raznim djelatnostima, te osim brige za mali vrt izrađuju hostije za cijelu biskupiju, bave se pletenjem, izradom suvenira i tradicionalnih šibenskih kapa koje su dostupne posjetiteljima u samostanskoj suvenirnici-galeriji.
Tri stotine sedamdeset godina živi samostan svete Luce, u samom srcu ovog kamenog bisera, živi se ustrajno pred Božjim licem Benediktinsko geslo «Moli i radi».
Samostan Benediktinki
Sv. Luce

Sv. Luce 1
22000 ŠIBENIK
Tel/fax: 022 338-324
spas.kateiluce@gmail.com