Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 SAMOSTAN ZADAR


Samostan Benediktinki Svete Marije

Samostan sv. Marije osnovala je 1066. godine zadarska plemkinja Čika koju je u službi opatice naslijedila njena kći Vekenega koja je dala sagraditi svoju grobnicu unutar kapitularne dvorane u kojoj i danas počiva. Velika trobrodna crkva sv. Marije gradi se 1091. godine u ranoromaničkom stilu. Njezin najljepši dio je zvonik, u kojem su otkrivene freske i jedan od prvih križnorebrastih svodova u Europi. Upravo tu u tom prostoru kapitularne dvorane stoje i stupovi s imenom REX -CO-LO- MAnus-, natpis kralja Kolomana.

Samostan benediktinki u Zadru proživio je sva burna stoljeća i dočekao godinu 1943. 16. prosinca 1943. saveznici su počeli strahovito bombardiranje Zadra u kojem su u sedamdesetak navrata srušili gotovo cijeli grad i samostanski kompleks Svete Marije. Poslije II. svj. rata sestre su bile beskućnice. Preselile su u sjemenište Zmajević i tu ostale sve do povratka u obnovljeni samostan 27. rujna 1970. godine.

U sklopu samostana nalazi se "Stalna izložba crkvene umjetnosti", SICU, otvorena 1976.
Izložba obuhvaća riznicu i veći broj umjetnina zadarske katedrale, riznicu i umjetničke slike iz samostana benediktinki, kao i vrijedne zlatarske radove. Među vrijednim predmentima i relikvijarima ističe se Čikin križ - relikvijar vjerojatno iz 8. st. Vrijedna ikona Bogorodice svete Marije…….

I danas koludrice Svete Marije svojom njegovanom molitvom i predanim radom slave Boga svjedočeći svijetu ljubav koju Bog ima za čovjeka. U svagdanjem radu koludrice nastavljaju poučavati pjevanje, a poznate su kao vrsne i vrijedne slastičarke. Njeguju osjećaj za lijepo i izrađuju vrijedne predmete i suvenire. U samostanu Svete Marije koludrice svoje svakodnevno predanje žive u vjeri pod moćnim zagovorom svetog Benedikta.


Samostan Benediktinki
Svete Marije

Madijevaca 10
23000 ZADAR
Tel/fax: 023 254-820
manastazija@benediktinke-zadar.com
info@benediktinke-zadar.com